Нов лекотоварен автомобил  закупи община Куклен по проект Закупуване  на

...
Нов лекотоварен автомобил  закупи община Куклен по проект Закупуване  на
Коментари Харесай

Нов автомобил ще разнася храната на Домашния социален патронаж в Куклен

Нов лекотоварен автомобил  закупи община Куклен по план „ Закупуване  на автомобил за потребностите на Домашен обществен патронаж – гр.Куклен ”, финансиран по Целева стратегия „ Патронажна подвижност за доставка на  топъл обяд ” към Фонд „ Социална протекция ”.  Проектът финансира  закупуването на нов лекотоварен автомобил, който ще се употребява за разнос на храна до дома на потребителите на “ Домашен социален  патронаж “, както и „ Топъл обяд “ по „ Програма за храни и основно материално подкрепяне 2021-2027г. “ на живущите на територията на 
Община Куклен.
Прочетете още
От новата облага ще могат да се употребяват над 200 консуматори на услугата за доставка на храна. Ежедневно в работните дни от седмицата се дава безвъзмездна храна за обяд на 220 нуждаещи се поданици на общината. От тях 170 консуматори по план „ Топъл обяд в Община Куклен “ и 50 консуматори на „ Домашен обществен патронаж - Куклен “.

Превозното средство е с марка „ Рено “, а общата му стойност към 40 000  хиляди лв., като малко над 30 хиляди лв. са безвъзмездна финансова помощ от Фонд „ Социална протекция ”, а останалата част от сумата са личен принос на община Куклен.
Ключовете за новата облага на Община Куклен  бяха връчени на кмета на общината Мария Белчева, като бенефициент по плана.

С новият автомобил ще се осигурява  по-сигурна, бърза и навременна доставка на храната по домовете на потребителите.а по този начин също ще се подобри работната среда и ще се  повиши  мотивацията на обслужващия персонал извършващ дейностите по разнос на храна на хората в потребност в общината.

Чрез закупуването му бе реализирана главната цел по плана, а именно подпомагане на обществената активност в общината, посредством модернизиране и осъвременяване базата на Домашен обществен патронаж –  Куклен. Това от своя страна дава опция за възстановяване качеството на предлаганите услуги в обществената сфера и облекчаване потребностите на крайните потребители, показва кметът на общината Мария Белчева.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР